Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Βασικός σκοπός αυτής την ιδέας που ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες και έγινε πράξη με τη διοργάνωση του 1ου και το 2ου Διαδικτυακού Τουρνουά Σκακιού του Δήμου Νεάπολης Συκεών, όπου είχαν μεγάλη επιτυχία, καθώς τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν να ασχοληθούν με ένα τόσο ευχάριστο παιχνίδι-άθλημα, ήταν να μυηθούν όλο και περισσότερα παιδιά του Δήμου μας στον μαγικό κόσμο του Σκακιού και να ασχοληθούν περισσότερο διότι μπορεί να τους αποφέρει πάρα πολλά οφέλη όπως έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα αυτής της δύσκολης για όλους φετινής χρονιάς. 

Μερικά από αυτά είναι πως βελτιώνει την μνήμη, αυξάνει την ευφυΐα, βοηθά στην ικανότητα για συγκέντρωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την αναλυτική σκέψη, βελτιώνει τις μαθητικές επιδόσεις στο σχολείο, βοηθά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Το τουρνουά, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Μάϊου 2021 στις 16:00, θα απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών τάξεων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και επιθυμία μας θα είναι να συμμετέχουν σε αυτό και παιδιά που δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής τους κανόνες και το αντικείμενο του Ζατρικίου. Για αυτόν το λόγο, πριν την έναρξη του τουρνουά, θα πραγματοποιηθούν διάφορα διαδικτυακά σεμινάρια που θα δείτε στην φόρμα εγγραφής, για γονείς και μαθητές που το επιθυμούν ώστε να γνωρίσουν τις βασικές κινήσεις αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά, η οποία θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (www.lichess.org). Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό ο οποίος γίνεται δωρεάν και να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες που θα σας δοθούν. 
Στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο μπορούν να κάνουν εγγραφή στο σεμινάριο, επιλέγοντας μέρα και ώρα της επιλογής τους και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο διαδικτυακό τουρνουά.
Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής: https://forms.gle/G69jn7nCf1ZmjYgR7
Ανάλογα με την δήλωση σας για την ώρα και μέρα αρεσκείας σας, από τη Σκακιστική Ακαδημία θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να σας αποστείλουν τον αντίστοιχο σύνδεσμο της πλατφόρμας zoom.
Ο σκοπός είναι να προωθηθεί σε όλους τους μαθητές αυτό το ευχάριστο γεγονός για το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά ώστε να συμμετάσχουν για να διασκεδάσουν και να αποκτήσουν μία νέα δημιουργική δραστηριότητα!!!
Για την βοήθεια γνωριμίας με τους Βασικούς Κανόνες Εκμάθησης του Σκακιού σας παρέχονται κάποιες σημειώσεις του προπονητή μας κ. Δημήτριου Μπαλόκα που μπορείτε να τις κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://we.tl/t-ZWemUf8FxS 
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήστε με τη Σκακιστική Ακαδημία!
Επικοινωνία: e-mail: sykieschess@gmail.com, Τηλέφωνα: 6987437606-6945981239
Σας περιμένουμε όλους! 

3ο Διαδικτυακό Μαθητικό Τουρνουά Δήμου Νεάπολης Συκεών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σ...