Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Σκακιστική Ακαδημία Συκεών Νεάπολης


Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Σκακιστική Ακαδημία Συκεών Νεάπολης

και

3η στην Ελλάδα η Γυναικεία Ομάδα του Π.Α.Σ. Συκεών «Ο Φοίβος»



Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα και το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αθλητές του συλλόγου μας, μικρούς και μεγάλους, να ξεφύγουν από την ρουτίνα της πανδημίας και να ‘επιστρέψουν’ στην αγωνιστική δράση.

Στα δύο (2) αυτά τουρνουά αγωνίστηκαν συνολικά 115 ομάδες με 500 αθλητές-αθλήτριες περίπου, πρόκειται για μια αρκετά μαζική διοργάνωση με υψηλό ανταγωνισμό και ευκαιρίες για νέους παίχτες να προπονηθούν σκληρά με ισχυρούς αντιπάλους από όλη την Ελλάδα. Με τα σωματεία της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών Νεάπολης και του Π.Α.Σ. Συκεών «Ο Φοίβος» συμμετείχαμε με πέντε (5) ομάδες συνολικά, τρεις (3) στο Ανοιχτό και δύο (2) στο Γυναικών. Η σύσταση των ομάδων αποτελούνταν κατά βάση από τον κορμό των ακαδημιών μας, καθώς βασικός σκοπός μας ήταν να δώσουμε ευκαιρίες σε όλα μας τα παιδιά των αγωνιστικών τμημάτων να προπονηθούν και να τους ‘κρατήσουμε ζεστούς’ ενόψει της συνέχειας. Τα αποτελέσματα και η προσπάθεια τους μας χαροποίησε ιδιαίτερα και τους ευχόμαστε όλο και περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η βασική ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών Νεάπολης κατέλαβε την 1η θέση στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαμε με άλλες δύο (2) ομάδες, την Σκακιστική Ακαδημία Συκεών Νεάπολης Β΄ και τον Π.Α.Σ. Συκεών “Ο Φοίβος”.


Η πρώτη ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών Νεάπολης αποτελούνταν:

1η σκακιέρα: Ο Διεθνής Μαιτρ Σανδαλάκης Άγγελος (πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών), ο οποίος πέτυχε συνολικά 6,5 πόντους σε 9 αγώνες.

2η σκακιέρα: Στους πρώτους 6 γύρους αγωνίστηκε ο ταλαντούχος και σταθερή αξία Γαλόπουλος Νικόλαος, ο οποίος πέτυχε συνολικά 5 πόντους σε 9 αγώνες . Στους γύρους 7 έως 9 αγωνίστηκε η νεοαποκτηθέντα πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας Sophie Milliet η οποία πέτυχε συνολικά 2,5 πόντους σε 3 αγώνες.

3η σκακιέρα: Στους πρώτους 6 γύρους αγωνίστηκε ο Fide Μαιτρ, πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Νέων και πολλά υποσχόμενος Γιαννουλάκης Λάμπρος, ο οποίος πέτυχε συνολικά 7 πόντους σε 9 αγώνες. Στους γύρους 7 έως 9 αγωνίστηκε ο Γαλόπουλος Νικόλαος.

4η σκακιέρα: Στους πρώτους 6 γύρους αγωνίστηκε ο νεοαποκτηθέντας επαγγελματίας προπονητής, Μπαλόκας Δημήτριος ο οποίος πέτυχε συνολικά 3,5 πόντους σε 6 αγώνες. Στους γύρους 7 έως 9 αγωνίστηκε ο Γιαννουλάκης Λάμπρος.

Θερμά Συγχαρητήρια!

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στο:

Chess-Results Server Chess-results.com - 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα (chess-results.com), (https://chess-results.com/tnr549398.aspx?lan=19)

Η δεύτερη ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας αποτελούνταν αποκλειστικά από νέα παιδιά του συλλόγου που έδωσαν τις μάχες τους και με το παραπάνω!

1η σκακιέρα: Ο Γκαρίπης Μάριος Ηλίας, με την εκπληκτική συγκομιδή 8,5 βαθμών σε 9 αγώνες έναντι πολλές φορές  αντιμέτωπος επί ισχυρότερων αντιπάλων.

2η σκακιέρα: Ο Χαλκιάς Μιχαήλ Παναγιώτης, πραγματοποιώντας 5 βαθμούς σε 9 αγώνες, με ευχάριστες εκπλήξεις στα αποτελέσματα του.

3η σκακιέρα: O Κεραμάρος Βασίλειος, με 3,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, δίνοντας τις περισσότερες φορές μάχες με πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους.

4η σκακιέρα: O Γραμμένος Σωτήριος, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε σημαντική σκακιστική διοργάνωση, έκανε αξιόλογη προσπάθεια και πέτυχε 2 βαθμούς σε 9 αγώνες.

Μπράβο σε όλους σας!

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στο:

Chess-Results Server Chess-results.com - 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα (chess-results.com), (https://chess-results.com/tnr549398.aspx?lan=19)

Η ομάδα του Π.Α.Σ Συκεών “Ο Φοίβος” αγωνίστηκε και εκείνη με χαμηλό ηλικιακό μέσο όρο αθλητών, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

1η σκακιέρα: Ο Σωτηρόπουλος Αναστάσιος-Θεοχάρης, ο οποίος έκανε την πρώτη του σκακιστική εμφάνιση μετά την αποχή του λόγω Πανελλαδικών εξετάσεων, με 4 βαθμούς σε 9 αγώνες.

2η σκακιέρα: O Ιακωβίδης Ορέστης Μάριος, με την πολύ καλή εμφάνιση και ευχάριστη έκπληξη αυτής της ομάδας, πετυχαίνοντας 6 βαθμούς σε 9 αγώνες, επί αρκετά ισχυρότερων βαθμολογικά αντιπάλων.

3η σκακιέρα: O Μαργαρίτης Ιωάννης, με θετική παρουσία αν κρίνουμε και από τους αντιπάλους του, κάνοντας 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες.

4η σκακιέρα: O Χρήστου Αλέξανδρος, μετά από αποχή αρκετών ετών, κλήθηκε ‘να καλύψει’ την σκακιέρα δείχνοντας την αγάπη του για την ομάδα και την τελευταία στιγμή! Έπαιξε 6 αγώνες κάνοντας 1 βαθμό.

Επίσης, την δεύτερη μέρα των αγώνων στην 4η σκακιέρα αγωνίστηκε η μικρή μας Μαυρίδου Όλγα, παίρνοντας και εκείνη τις πρώτες τις εμπειρίες σε σημαντική διοργάνωση, έστω και διαδικτυακή.

Μπράβο σε όλους σας!

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στο:

Chess-Results Server Chess-results.com - 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα (chess-results.com), (https://chess-results.com/tnr549398.aspx?lan=19)

 

Στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών συμμετείχαμε με δύο (2) ομάδες, μία από κάθε σύλλογο μας. Την 1η θέση κατέλαβε η Α΄ ομάδα του Ε.Ο.Α.Ο. «Ο Φυσιολάτρης» Νίκαιας αήττητη με 18 βαθμούς, τη 2η θέση κατέλαβε η Ευβοϊκή Ε.Σ. και την 3η θέση κατέλαβε ο Π.Α.Σ. Συκεών «Ο Φοίβος» με 13 βαθμούς.

Η γυναικεία ομάδα του Π.Α.Σ. Συκεών “Ο Φοίβος” αποτελούνταν:

1η σκακιέρα: Η Μαστρακούλη Ευαγγελία, με σημαντική πορεία και επιτυχίες σε πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα και όχι μόνο,  η οποία πέτυχε 3,5 πόντους σε 9 αγώνες.

2η σκακιέρα: Η πολλά υποσχόμενη κορασίδα Καπία Αγγελική, η οποία πέτυχε 5 πόντους σε 9 αγώνες έναντι πολλές φορές ισχυρότερων αντιπάλων.

3η σκακιέρα: Η Γιαννουλάκη Ερμοφίλη, η οποία βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα και συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία της ομάδας, πέτυχε 7,5 πόντους σε 9 αγώνες.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια μας!

 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στο:

Chess-Results Server Chess-results.com - 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών (chess-results.com).

 

Η γυναικεία ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών Νεάπολης, η οποία πραγματοποίησε και αυτή πολύ καλή εμφάνιση, καταλαμβάνοντας τελικώς την 8η Πανελλήνια θέση, αποτελούνταν:

1η σκακιέρα: Η Γαλάνη Δήμητρα, η οποία έκανε σκακιστικό ντεμπούτο με την ομάδα μας, μετά από την δύσκολη χρονιά των Πανελλαδικών εξετάσεων, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας συγκομιδή 6 βαθμών σε 9 αγώνες.

2η σκακιέρα: H Αλεξανδρή Βασιλική, αρκετά ταλαντούχα νεαρή παίχτρια, συγκέντρωσε 4 βαθμούς σε 9 αγώνες.

3η σκακιέρα: H Αλεξανδρή Δήμητρα, αρκετά ταλαντούχα νεαρή παίχτρια όπως και η αδερφή της, πραγματοποίηση πολύ καλή εμφάνιση και συγκέντρωσε 7 βαθμούς σε 9 αγώνες.

 

Μπράβο σε όλα τα κορίτσια!

 

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στο:

Chess-Results Server Chess-results.com - 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών (chess-results.com).

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές μας για την προσπάθεια τους που καταβάλουν και μέσω των προπονήσεων μας καθημερινώς, βάζοντας σημαντικούς στόχους και να τους ευχηθούμε, ανάλογες και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον! Με υγεία, διαρκή προσπάθεια, το μεράκι και την συμπαράσταση των γονέων τους, το μέλλον τους φαντάζει λαμπρό!


Γιαννουλάκης Λάμπρος, Γαλόπουλος Νικόλαος, Μπαλόκας Δημήτριος, Πρωταθλητές Ελλάδος με την Σκακιστική Ακαδημία Συκεών Νεάπολης

Καπία Αγγελική, Γιαννουλάκη Ερμοφίλη, Μαστρακούλη Ευαγγελία, 3η Καλύτερη Γυναικεία Ομάδα στην Ελλάδα

Σκακιστική Ακαδημία Συκεών Νεάπολης-Πρωταθλήτρια Ελλάδος

3η στην Ελλάδα η Γυναικεία Ομάδα του Π.Α.Σ. Συκεών "Ο Φοίβος"


                                                                                

FINAL RANKING-1st Chess Academy Sykeon Neapolis


FINAL RANKING-3rd P.A.S. Sykeon "O Foivos"




SYKIES CHESS CLUBS - PLAYERS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σ...