Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο σκακιστικός σύλλογος Συκεών με τις δύο ομάδες του (Παναθλητικός ΣΦ Συκεών και Π.Α.Σ. Φοίβος Συκεών) καλλιεργεί το σκάκι στις Συκιές τα τελευταία 30 χρόνια με μαθήματα σε σκακιστές όλων των ηλικιών και κυρίως μικρά παιδιά. Δεκάδες μικροί φίλοι του σκακιού περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τις ώρες τους στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - χώρο που μας παραχωρεί ευγενικά ο Δήμος μας.
     Ιδρύθηκε το 1982 με την επωνυμία "Πνευματικό Κέντρο Δήμου Συκεών". Τα ιδρυτικά μέλη και σκαπανείς του σκακιού στον δήμο ήταν οι Λαθήρας Βασίλης και Δρόσος Θεοφάνης. Οι δυο τους με πολύ μεράκι και αγάπη, προσφέροντας αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους, αφιλοκερδώς, αρχικά δημιούργησαν ένα μικρό σωματείο το οποίο αποτελούνταν κατά βάση από παιδιά της γειτονιάς που έπαιζαν σκάκι τα απογεύματα μετά το σχολείο.
     Το 1988 το σωματείο αποκτά την σημερινή του επωνυμία "Παναθλητικός Σύνδεσμος Φιλάθλων Συκεών". Έχει ήδη σχηματιστεί μια μικρή ερασιτεχνική ομάδα η οποία παίζει σκάκι πιο σταθερά. Ο καιρός περνάει και τα παιδιά που κάποτε έπαιζαν σκάκι μετά το σχολείο, έχουν γίνει πια ώριμοι παίκτες. Οι στόχοι αλλάζουν. Η ομάδα έχει ανεβεί πια στην Β' Εθνική κατηγορία (1990) και κυνηγάει την πρόκριση για την Α'.
     Αυτό συμβαίνει 8 χρόνια αργότερα, όταν το 1988 ανεβαίνει τελικά στην Α' Εθνική όπου και παραμένει για δύο χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα η ομάδα του Παναθλητικού Σ.Φ. Συκεών έχει συμμετάσχει πολλές φορές στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.
     Το 1990 ιδρύεται το δεύτερο σωματείο του σκακιστικού συλλόγου Συκεών, ο Π.Α.Σ. Συκεών Φοίβος, ο οποίος αποτελεί το φυτώριο και την ακαδημία σκακιού του συλλόγου.
     Το 1987 το Π.Κ. Συκεών κατακτά την 1η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα εφήβων Θεσσαλονίκης, το 1996 ο Π.Α.Σ. Συκεών Φοίβος την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων και το 1998 ο Παναθλητικός Σ.Φ. Συκεών την 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων και την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Active ενηλίκων.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σ...