Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Έφυγε ο Σκακιστικός μας πατέρας ο Βύρων Τσορμπατζόγλου…

 Οι Σκακιστικοί Σύλλογοι Συκεών εκφραζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια...
Έφυγε ο Σκακιστικός μας πατέρας ο Βύρων Τσορμπατζόγλου…
Ο οραματιστής που άλλαξε τα δεδομένα στο ελληνικό σκάκι. Ο άνθρωπος που ανέπτυξε το σκάκι στην Θεσσαλονίκη και συνέβαλε τα μέγιστα και στην ανάπτυξη του σε όλη την Ελλάδα, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2020 στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία 77 ετών.
Η προσφορά του ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τους σκακιστικούς συλλόγους της Δ.Ε.Η. και του Γαλαξία Θεσ/νίκης, όπου ως και σήμερα ήταν Πρόεδρος του ιστορικού σωματείου της Θεσσαλονίκης Α.Μ.Ο. «Ο Γαλαξίας». Με την τεχνογνωσία του ανέδειξε πολλούς ταλαντούχους σκακιστές πρωταθλητές με διεθνείς διακρίσεις, δημιουργώντας τη νέα Εθνική Ελλάδος (Θεσ/νίκης).
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας της τότε Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια για πολλά χρόνια διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσ/νίκης – Χαλκιδικής.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως το 2004.
Το 2006 θεσπίστηκε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπου αρχικά υπήρξε Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας ενώ από το 2016 έως σήμερα διετέλεσε Πρόεδρος.
Το 1991 πήρε τον τίτλο του Διεθνή Διαιτητή και του και συμμετείχε ως Επικεφαλής διαιτητής σε κορυφαίες πανελλήνιες και διεθνείς σκακιστικές διοργανώσεις. Εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα ως Διεθνής Διαιτητής σε Σκακιστικές Ολυμπιάδες και σε πολλά σημαντικά διεθνή τουρνουά.
Από τον ρόλο του Καθηγητή διαιτησίας επιμόρφωσε και ανέδειξε πλήθος διαιτητών ενώ ως βασικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για πολλά χρόνια έβαλε τις βάσεις για την διαμόρφωση των κανονισμών διαιτησίας και των Γενικών Οδηγιών.
Καλό σου ταξίδι...

Βύρων Τσορμπατζόγλου


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τελευταία φορά που τον είδα, τον Δεκέμβριο του 2019 στον Γαλαξία σε σεμινάριο διαιτησίας. Θα τον θυμάμαι ως έναν πάντοτε ευγενικό και πρόθυμο να σε βοηθήσει ΑΝΘΡΩΠΟ. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως εκεί πάνω θα ησυχάσει η ψυχούλα του από τον μάταιο και παράλογο αυτόν κόσμο.
Κύριε Βύρωνα, τιμή μου που σε γνώρισα.

Π.

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σ...