Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

2o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Κυριακή 28/02/2021

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 2ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Βασικός σκοπός μας αυτής την ιδέας που ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες και έγινε πράξη με το 1ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού του Δήμου Νεάπολης Συκεών που είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά αρκετά και έδειξαν ενδιαφέρον να ασχοληθούν με ένα τόσο ευχάριστο παιχνίδι-άθλημα, ήταν να μυήσουμε όλο και περισσότερα παιδιά της περιοχής μας στον μαγικό κόσμο του Σκακιού, να ασχοληθούν με ένα παιχνίδι-άθλημα το οποίο μπορεί να τους αποφέρει πάρα πολλά ωφέλη όπως έχει αποδειχθεί και επιστημονικά και να ξεφύγουν από την ρουτίνα της φετινής δύσκολης χρονιάς για όλους μας. Μερικά από αυτά είναι πως βελτιώνει την μνήμη, αυξάνει την ευφυΐα,βοηθά στην ικανότητα για συγκέντρωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την αναλυτική σκέψη,βελτιώνει τις μαθητικές επιδόσεις στο σχολείο,βοηθά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Το τουρνουά, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, από τις 11:00 έως τις 15:00 περίπου, θα απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών τάξεων και επιθυμία μας θα είναι να συμμετέχουν σε αυτό και παιδιά που δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής τους κανόνες και το αντικείμενο του Ζατρικίου. Για αυτόν το λόγο, πριν την έναρξη του τουρνουά, θα πραγματοποιηθούν διάφορα διαδικτυακά σεμινάρια που θα δείτε στην φόρμα εγγραφής, για γονείς και μαθητές που το επιθυμούν ώστε να γνωρίσουν τις βασικές κινήσεις αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά, η οποία θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (www.lichess.org). Θα πρέπει να φτιάξουμε έναν λογαριασμό, ο οποίος γίνεται δωρεάν και να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες που θα σας δώσουμε. Στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο μπορούν να κάνουν εγγραφή στο σεμινάριο, επιλέγοντας μέρα και ώρα της επιλογής τους και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο διαδικτυακό τουρνουά.
Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής:
Ανάλογα με την δήλωση σας για την ώρα και μέρα αρεσκείας σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας αποστείλουμε τον αντίστοιχο σύνδεσμο της πλατφόρμας zoom.
Επιθυμία όλων μας είναι να προωθηθεί σε όλους τους μαθητές αυτό το ευχάριστο γεγονός για το διαδικτυακό τουρνουά και να συμμετάσχουν για να διασκεδάσουν και να αποκτήσουν μία νέα δημιουργική δραστηριότητα!!!
Για την βοήθεια γνωριμίας με τους Βασικούς Κανόνες εκμάθησης του Σκακιού σας παρέχουμε κάποιες σημειώσεις του προπονητή μας Δημήτριου Μπαλόκα που μπορείτε να τις κατεβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://we.tl/t-kapJuwayWm
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας με τον τρόπο αρεσκεια σας!
Επικοινωνία: e-mail: sykieschess@gmail.com, Τηλέφωνα: 6987437606-6945981239
Σας περιμένουμε όλους! 
2o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σ...