Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

3ος Μαθηματικός διαγωνισμός «Μαθηματικά για μικρούς σκακιστές»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Μαθηματικός διαγωνισμός «Μαθηματικά για μικρούς σκακιστές», την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Ο διαγωνισμός ενσωματώθηκε στο πλαίσιο του 4ου παιδικού τουρνουά 2018 και του 3ου ομαδικού πρωταθλήματος ακαδημιών «Θεοφάνης Δρόσος» της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών Νεάπολης. Φέτος, για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε από τα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, τα οποία και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων.

Ο διαγωνισμός αυτός, όπως έχει τονιστεί στο παρελθόν, ακολουθεί υψηλά διεθνή πρότυπα διεξαγωγής αντίστοιχων διαγωνισμών. Με γνώμονα την κατανόηση της χρησιμότητας των μαθηματικών στην καθημερινή μας ζωή αλλά και της συνάφειάς τους με το σκάκι, ο απώτερος στόχος είναι να αποτελέσει κίνητρο για την παραπέρα ενασχόληση των μικρών φίλων του σκακιού με τα μαθηματικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στον επόμενο σύνδεσμο:

«Μαθηματικά για μικρούς σκακιστές»

Ακολουθούν οι διακριθέντες από κάθε τάξη:

Α' Δημοτικού: Μαρινίδης Σταύρος
Β' Δημοτικού: Κουτσός Χάρης
Γ' Δημοτικού: Αλευρίδης Γεώργιος, Χαλκιάς Νίκος (ισοβαθμία)
Δ' Δημοτικού: Αλευρίδης Ιωάννης
Ε' Δημοτικού: Μήτσιου Γεώργιος, Τσουχνικάς Γεώργιος, Χειλαδάκης Βασίλειος (ισοβαθμία)
ΣΤ' Δημοτικού: Νακίτσας Γεώργιος

Τα θέματα και τις λύσεις του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε εδώ

Οι επίσημες βραβεύσεις θα λάβουν χώρα στα εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, μετά την ολοκλήρωση του σκακιστικού τουρνουά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σ...