Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

REPORT - «1ο Διαδικτυακό Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων Δήμου Νεάπολης Συκεών, Κυριακή 20/12/2020»

Σας γνωρίζουμε ότι το Σωματείο μας η Σκακιστική Ακαδημία Συκεών Νεάπολης, με αίσθημα ευθυνης, λαμβάνοντας υπόψη εν μέσω πανδημίας, πρωτίστως την προάσπιση της υγείας των νεαρών σκακιστών/αθλητών, των γονέων/κηδεμόνων, των προπονητών, των διαιτητών και των διοργανωτών, αλλά ταυτόχρονα και την αγάπη τους για το σκάκι, διοργάνωσε με επιτυχία το

«1ο Διαδικτυακό Σκακιστικό Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων Δήμου Νεάπολης Συκεών» σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης Συκεών στις 20/12/2020, ημέρα Κυριακή στις 11:00, μέσω της ηλεκτρονικής σκακιστικής πλατφόρμας  www.lichess.org.
Επιπροσθέτως, λόγω της πανδημίας (covid-19) απαγορεύεται βάση νόμου η διεξαγωγή δια ζώσης σκακιστικού φεστιβάλ (όπως αυτά που διοργανώθηκαν από κοινού στο πρόσφατο παρελθόν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας).  Υλοποιήθηκε εκ των προτέρων η διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων σε γονείς, κηδεμόνες και μαθητές, σχετικά με τη σωστή χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (www.lichess.org), όπου και διεξαχθεί το σκακιστικό τουρνουά, διότι διαθέτουμε τη σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία. Αυτή η πρωτοβουλία αυτή μας ώθησε στην πεποίθηση πως το σκάκι, σε καιρούς περιορισμών άλλων δραστηριοτήτων, προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία ασφαλούς και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, η οποία λαμβάνοντας χώρα διαδικτυακά θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην εξοικείωση τους στις νέες τεχνολογίες εκπαίδευσης/εκμάθησης και επικοινωνίας.
Συμμετείχαν συνολικά 51 παιδιά σχεδόν απ' όλα τα σχολεία του Δήμου Νεάπολης Συκεών και χωρίστηκαν σε τρία (3) γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με την ηλικία τους, παίζοντας πέντε (5) γύρους, με χρόνο σκέψης 15 λεπτά για κάθε παίχτη ανά παρτίδα.
Α+Β Δημοτικού (11 συμμετοχές)
Γ+Δ Δημοτικού (21 συμμετοχές)
Ε+ΣΤ Δημοτικού (19 συμμετοχές)

Μοιράστηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν καθώς οι δια ζώσης απονομές στους νικητές κάθε κατηγορίας θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.
Το 2ο διαδικτυακό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/02/2021 στις 11:00.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Νεάπολης Συκεών για την στήριξη και τη βοήθεια στο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του Σωματείου μας.

Εκ του Δ.Σ. της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών Νεάπολης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

3o Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Νεάπολης Συκεών, Σάββατο 29/05/2021 στις 16:00.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Δήμου Νεάπολης Συκεών σε συνεργασία με την Ακαδημίας μας για μαθητές όλων των σ...